La Sibiu Stock Exchange, săptămâna a debutat cu scăderi importante pentru majoritatea cotaţiilor futures. Acestea au adus randamente ridicate investitorilor cu plasamente pe vânzare şi au avut loc sub influenţa directă a evoluţiei de pe pieţele bursiere ale lumii, care au înregistrat deprecieri masive. "Alunecarea" indicilor reprezentativi de pe mapamond s-a datorat în special acutizării îngrijorărilor privind criza datoriilor din Europa. În acest context, "roşul" a dominat şedinţa de la Sibex, unde numărul contractelor încheiate până la ora 17.15 era de 4800 cu o valoare de 37,7 milioane lei.
Cele mai multe tranzacţii au fost realizate pe segmentul indicilor, unde derivatul pe Dow Jones se remarca prin 2200 de contracte, realizate până la ora 17.15. În SUA, cotaţia futures a indicelui a înregistrat tot o tendinţă negativă iar cotaţiile indicilor au deschis agresiv pe minus la NYSE, ducând preţurile futures de la Sibiu către minimele zilei. Pe piaţa Sibex, la ora 17.15, indicele DJIA scădea cu 148 puncte pe scadenţa iunie în timp ce pe scadenţa septembrie cotaţia înregistra un minus de 166 puncte, deprecieri corespunzătoare unor randamente pe vânzare de 24,6 şi 27,6%. La aceeaşi oră se înregistrau tranzacţii şi pe scadenţa decembrie 2011 respectiv pe martie 2012, cotaţia indicelui afişând minusuri de 150 şi 170 puncte.
Pe segmentul valutar, participanţii au tranzacţionat atât preţul futures al cursului EURO/RON, lichiditatea acestuia aflându-se în revenire, cât şi paritatea EUR/USD denominată în lei, produs care a confirmat că a devenit una din ţintele predilecte ale speculatorilor. În ceea ce priveşte evoluţia monedei naţionale faţă de cea europeană, miza a fost pusă pe un euro în creştere. Leul s-a depreciat şi pe piaţa interbancară încă de la debutul sesiunii iar BNR a afişat un oficial de 4,1263 lei/euro, în urcare cu 1,72 bani. Evoluţia a fost una