Student în ultimul an la Cluj, tânărul actor joacă, acum, rolul principal într-o piesă care se află şi pe afişul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, „Flori de mină".
Iniţial, şi-a canalizat atenţia înspre grafică şi design, pe care le-a studiat în Timişoara. A descoperit teatrul întâmplător, moment care i-a schimbat cursul de până acum al vieţii. „Eram student la Timişoara. Nu mai ştiu cum, dar am aflat că se caută figuranţi pentru opera rock «Istvan, a Kiraly». Am mers şi eu la selecţie. Atunci am avut primul contact cu teatrul şi pot să spun că acel moment mi-a schimbat existenţa", explică Levente.
Au câştigat locul II
La începutul acestui an, Levente a participat la un proiect european, „Practica teatrală în regiunile Centru şi Nord-Vest", care a fost organizat la Teatrul 74 din Târgu Mureş. „Acolo, am învăţat să înfiinţăm companii de teatru independente - aproape inexistente la noi în ţară. Studenţii de la Teatru din Cluj, Sibiu şi Târgu Mureş au fost împărţiţi în 12 echipe, fiecare echipă având actori, regizor, dramaturg, scenograf, chiar şi PR şi manager", explică tânărul. Piesa în care Levente deţine rolul principal - Ivan - se numeşte „Flori de mină", în regia Alexandrei Felseghi, şi este o rescriere a piesei „Unchiul Vania", de Cehov. De altfel, tinerii actori au câştigat cu această piesă locul doi, urmând să o joace şi pe scena Festivalului Internaţional din Sibiu.
Tinerii actori clujeni au înfiinţat, cu ocazia punerii în scenă a acestei piese, compania independentă de teatru Dupblat. „Din păcate, la noi în ţară nu prea există asemenea companii. Sperăm să aducem ceva nou în atenţia publicului prin compania noastră", mai spune Levente.
Actori maghiari, regizor român
Ineditul acestei piese de teatru este faptul că tinerii actori au urmat studiile teatrale, la Cluj, în limba maghiară,