Într-o societate a spectacolului puţine scandaluri au absolut toate ingredientele necesare unui bun scenariu. Serialul DSK conţine efectiv toate temele obsedante ale lumii contemporane: puterea, sexul, fantasmele, perversiunea, banii, trădarea, înfruntarea dintre cel slab şi cel puternic, prăbuşirea idolului de pe soclu, bănuiala unui complot, plus elementul rasial pentru că femeia care a depus plîngerea este originară din Guineea şi de religie musulmană.
Scandalul DSK a devenit un foileton planetar cu revelaţii zilnice mai ales în ceea ce-l priveşte pe inculpat, fostul director al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn.
Nu ştim încă dacă DSK, cum i se mai spune personajului principal al acestei poveşti, este sau nu un obsedat sexual, asa cum îl acuză o parte a presei de dreapta din Franţa şi mai ales cea anglo-saxonă. Dar faptul că toată presa este obsedată de acest scandal a devenit o certitudine. Şi de fapt nu numai presa ci întreaga lume, pentru că într-o societate a spectacolului puţine scandaluri au absolut toate ingredientele necesare unui bun scenariu. Ori, serialul DSK conţine efectiv toate temele obsedante ale lumii contemporane: puterea, sexul, fantasmele, perversiunea, banii, trădarea, înfruntarea dintre cel slab şi cel puternic, prăbuşirea idolului de pe soclu, bănuiala unui complot, plus elementul rasial pentru că femeia care a depus plîngerea este originară din Guineea şi de religie musulmană. Polemica franco-americană
În plus, pe fondul acestui scandal s-a născut o polemică franco-americană întreţinută de presă. "Sunt fericită, spunea lidera socialistilor Martine Aubry, "că trăiesc într-o ţară, Franta, în care justiţia nu se dă în spectacol şi nimeni nu poate vedea un inculpat, care beneficiază de prezumtia de nevinovătie, cu cătuse la mîini".
"Sunt fericit, îi răspundea un comentator în presa americană, c