Casa de Cultură a Sindicatelor s-a umplut până la refuz luni dimineaţă, când a avut loc cursul festiv al absolvenţilor de la cele zece specializări ale Facultăţii de Protecţia Mediului din cadrul Universităţii din Oradea. Pe lângă cei 539 de studenţi, în sală au mai fost, evident, sute de părinţi, prieteni şi alte rude ale proapeţilor absolvenţi, dornici să-i felicite şi să-i aplaude pentru că au reuşit să ajungă acest moment.
Decanul facultăţii, Vasile Bara, a fost cel care a luat primul cuvântul, spunându-le absolvenţilor că trec printr-un moment important, de care îşi vor aduce aminte toată viaţa. "Pe tinerii absolvenţi îi asigur că facultatea noastră îi aşteaptă să revină, fie pentru a-şi aprofunda studiile cu programele de masterat şi doctorat, fie pentru colaborări cu instituţiile în care vor lucra", a mai spus decanul.
Apoi, diferite cadre didactice au strigat pentru ultima oară catalogul. Fiecare absolvent a urcat pe scenă şi a primit o floare şi o diplomă, la fel de simbolică. Cei mai mulţi absolvenţi i-a avut în acest an specializarea Controlul şi Expertiza produselor alimentare, 153 la număr. Pe locul doi privind numărul de absolvenţi s-a clasat specializarea Silvicultură, cu 125 de studenţi, iar pe trei în acelaşi top a fost specializarea Inginerie şi management în alimentaţie publică şi agroturism, cu 95 de absolvenţi.
După încheierea momentului festiv, studenţii au năvălit în Parcul 1 Decembrie, unde şi-au făcut poze cu de-acum foştii colegi şi profesori şi cu toţi cei care le-au umplut braţele cu flori, în semn de felicitare.
Absolvenţii nu au terminat de tot facultatea. Ei mai au de susţinut, în următoarea lună, examenul final de licenţă.
Casa de Cultură a Sindicatelor s-a umplut până la refuz luni dimineaţă, când a avut loc cursul festiv al absolvenţilor de la cele zece specializări ale Facultăţii de Protecţia Mediului d