Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduieşte, în ultimul week-end al lunii mai, sâmbătă şi duminică, 28 şi 29 mai 2011, a cincea ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice, cu desfăşurare între orele 10.00 – 18.00.
CITIŢI ŞI:
Vioara Stradivarius răsună pe scena Sălii Thalia
Tarife mai mari pentru bărcile de la ZOO
Seria târgurilor se continuă dat fiind succesul înregistrat de ediţiile anterioare ce au avut din ce în ce mai mulţi vizitatori / cumpărători. Vor fi expuse spre gustare şi cumpărare produse tradiţionale atestate din judeţele Sibiu, Alba şi Mureş. Papilele gustative vor fi răsfăţate cu delicioase plăcinte de casă, turtă dulce, prăjituri săseşti, produse apicole, pâine coaptă pe vatră, cozonaci, brânză telemea de Mărginimea Sibiului, brânză de burduf, unt, caş de vacă sau de oaie, preparate din carne, condimente, ceaiuri, dulceţuri (de trandafiri, căpşuni, nuci verzi, fructe de pădure, etc. ), şi multe alte delicatese culinare româneşti.
Mâncărurile preparate la ceaun îi vor răsfăţa cu aromele specifice pe cei doritori şi pofticioşi. Scopul organizării acestor evenimente este promovarea fermierilor şi producătorilor de specialităţi tradiţionale de calitate cât şi prezentarea produselor atestate tradiţional de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Târgul se înscrie şi în proiectul dezvoltat de Fundaţia ADEPT Transilvania de sprijinire a micilor fermieri.
Organizatorii evenimentului sunt: Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice Mărginimea Sibiului, Fundaţia ADEPT şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu. Este dorinţa organizatorilor, dar şi încurajarea consumatorilor, ca Târgul de produse tradiţionale şi ecologice să se desfăşoare din două în două săptămâni, până la jumătatea lunii oc