Londra a găzduit, între 16 şi 19 mai, un Seminar UEFA avînd ca subiect dezvoltarea fotbalului feminin. Au participat delegaţii din România, Suedia, Moldova şi Anglia.
"Ne-am întors cu gîndul să implementăm modelul britanic şi la noi. În Anglia sînt legitimate 150.000 de fete. Liga feminină este condusă de foste jucătoare care n-au împlinit încă 30 de ani. S-a organizat o Superligă cu 8 echipe, există naţionale de junioare la toate categoriile de vîrstă, s-au înfiinţat Centre de Excelenţă, au parteneriate cu şcolile", a declarat Alin Cioban, care a fost ales pe 27 aprilie preşedintele Comisiei de fotbal feminin a FRF.
Negociere cu Mircea Sandu
Inspirat de discuţiile de la Londra, Cioban îi va propune preşedintelui Mircea Sandu, înaintea finalei de Cupă de la Braşov, un alt model de organizare a competiţiei interne. Se doreşte înfiinţarea unei Superligi cu 8 echipe. Liga secundă va avea trei serii a cîte 6 echipe, numărul formaţiilor urmînd să crească în timp la 12. "Vrem să existe un an de tranziţie. Prima ligă are acum 13 echipe. La început să existe o ligă secundă cu 8 echipe.
Aşteptăm sprijinul FRF, vrem să se implice şi AJF-urile, vom stabili parteneriate cu Ministerul Învăţămîntului pentru a putea lărgi aria de selecţie. Contăm şi pe sprijinul doamnei Dobrin, care ne va ajuta să promovăm proiectele noastre. Numele de Dobrin este
o garanţie pentru pasiunea de a juca fotbal, pentru spectacol", a continuat Alin Cioban.
Care e avantajul unei Superligi? "Creşterea valorică a competiţiei. Vom avea patru meciuri Olimpia Cluj - Tg. Mureş într-un an, plus întîlnirea din Cupă. N-ar mai fi multe meciuri cu scoruri mari. S-ar crea emulaţie", a explicat Albon.
Anglia a rezolvat şi problema sportivelor care abandonau performanţa în jurul vîrstei de 23 de ani, pentru a-şi căuta de lucru. "Federaţia împ