Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au realizat un rechizitoriu de 49 de pagini în dosarul care a fost deschis după ce Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au şantajat pe Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea Media.
Sesizarea a venit pe e-mail
Procurorii s-au sesizat din oficiu în legătură cu infractiunea de santaj realizată de Sorin Ovidiu Vîntu. Sesizarea a venit de pe o adresă de e-mail
"Sesizarea a avut la bază email-ul trimis în data de 03.04.2011 de la O adresă de e-mail la adresa sesizare@mpublic.ro din care rezultă că, în data de 02.04.2011, numitul VÎNTU SORIN OVIDIU i-a adus ameninţări numitului G.S., în scopul acceptării de către acesta din urmă a unei pagube patrimoniale.
În data de 08.04.2011, cauza a fost declinată Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, iar, în aceeaşi dată, a fost retrimisă prin adresă Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea analizării oportunităţii preluării.
Prin rezoluţia din data de 08.04.2011, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, în temeiul art.209 alin.(41) din Codul de procedură penală, preluarea cauzei în vederea soluţionării de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie".
Vîntu a dorit să se implice activitatea editorială de la Realitatea TV
Partea vătămată G.S. a declarat: „Începând cu luna decembrie a anului 2010, SORIN OVIDIU VÎNTU a început să exercite presiuni asupra mea pentru a obţine acceptul meu faţă de o implicare a sa personală în activitatea redacţiei postului TV din punct de vedere editorial. Presiunile au fost făcute fie direct, fie telefonic şi vizau nepriceperea mea la televiziune şi activitatea defectuo