RATB, Metrorex şi BRD au lansat cardul de debit contactless cu aplicaţie de transport inclusă, care permite plata călătoriilor pe mijloacele de transport în comun ale RATB dar şi la metrou. Iniţial serviciul va fi disponibil numai în Bucureşti dar ulterior se va extinde în Sibiu şi Constanţa.
Bucureştiul intră astfel în elita oraşelor care folosesc noua tehnologie, după Londra, New-York, Singapore şi Hong Kong. Totodată, turiştii din întreaga lume care au un card contactless pot plăti direct costul călătoriei la cititoarele din metrou sau din maşinile RATB.
Cardurile multifuncţionale vor putea fi încărcate cu abonamente pe una sau mai multe linii de transport la suprafaţă sau pe toate liniile de transport în comun. De asemenea, călătorii pot solicita portofelul electronic, care permite transportul şi pe alte linii decât cele obişnuite, iar în cazul oraşului Bucureşti şi cu metroul sau liniile de autobuze către aeroporturi.
Cardul contacless are şi alte disfuncţionalităţi specifice unui card bancar standard, cum ar fi retragere de numerar, plăţi la comercianţi, plăţi de facturi, plăţi pe internet, etc.
"Noua funcţionalitate reprezintă o dezvoltare a platformei tehnice care include cardurile Instant Pay sub formă de sticker şi breloc şi cardul Suporter, care permite atât personalizarea, cât şi accesul pe stadionul echipei favorite direct cu cardul", se arată într-un comunicat BRD.
BRD are deja instalate peste 1.000 de terminale de acceptare a cardurilor contacless la nivelul întregii ţări, la comercianţi precum Carrefour, Mic.ro, KFC, Pizza Hut, IKEA sau Inmedio.
Totodată, BRD a emis circa 15.000 de dispozitive contractless sub formă de sticker sau breloc.
"Ne dorim ca într-un orizont de timp cât mai scurt să facem trecerea la carduri contactless. Este absurd să spunem că vom migra într-un an de zile. Ne propunem să facem migrare