România depăşeşte media europeană la numărul de femei aflate în funcţii de conducere. Astfel, 12% dintre membrii consiliilor de administraţie sunt femei, faţă de 9,7 procente în Uniunea Europenă. Microsoft a organizat conferinţa dedicată femeilor "Leadership@feminine" pentru a încuraja femeile să îşi descopere calităţile personale şi profesionale cu ajutorul cărora îşi pot construi o carieră de succes.
Într-o lume în care bărbaţii au dominat aproape toate domeniile, femeile simt nevoia de mai mult. Conferinţa "Leadership@feminine" a adunat o serie de personalităţi feminine printre care Principesa Margareta a României, Camelia Şucu, Corina Gătej, Raluca van Staden dar şi altele care au dat un exemplu de carieră de success în afaceri, diplomaţie, ştiinţă şi nu numai. Principesa Margareta a României a făcut o trecere în revistă a celor mai importante femei de la Curtea Regală a României şi a vorbit despre rolul acestora în istoria ţării.
"Ca parcurs au fost esenţiale. Nu se poate imagina istoria fără Regina Maria, Carmen Silva sau bunica mea (n.r Regina mamă, Elena). Nu numai că au făcut mult pentru ţară, dar fără ele nu s-ar fi putut să mergem înainte. Regina Maria, pe care nu am cunoscut-o, pentru forţa de caracter şi curaj dar şi bunica mea sunt modele. Pe bunica mea am cunoscut-o foarte bine şi mereu am spus că este modelul meu."
Astăzi, femeile sunt implicate în orice domeniu, la orice nivel şi pot face orice îşi doresc din punct de vedere profesional. Succesul vine în urma încrederii în forţele proprii. Beverly Baker, Director BBSeminars din Marea Britanie spune că nu există mari diferenţe între leadeshipul feminin şi cel masculin.
"Cred că cel mai important lucru este ca femeile să credă în ele.
Ele au toate capacităţile să crescă o familie, să aibă grijă de părinţii lor în vârstă, peste asta au şi studii, multe femei merg la u