Prefectul Dragomir Tomaşeschi a convocat astăzi o întâlnire cu reprezentanţi de la Primărie, din cadrul Ministerului Culturii şi constructorii de la Palas şi de la Palatul Culturii, pentru a găsi soluţii privind corelarea celor două proiecte.
Autorităţile s-au întâlnit astăzi pentru a corela cele două şantiere, în special lucrările privind canalizarea din spatele Palatului Culturii.
Constructorii monumentului istoric şi-au dat seama că nu pot realiza lucrările de canalizare, drenare şi cele pentru construcţia staţiei electrice de transformare deoarece terenul de 4.300 de metri pătraţi din spatele Palatului, destinat acestor lucrări, nu este în patrimoniul Ministerului Culturii, ci în cel local.
EXCLUSIV: Rămăşiţe umane găsite sub Palatul Culturii din Iaşi (FOTO)
Şefii din Primărie au decis să cedeze dreptul de folosinţă a terenului ministerul. Autoritatea contractantă va trebui să modifice proiectul şi să suplimenteze valoarea lucrărilor pentru a prinde şi cele de canalizare şi drenaj.
Iaşi: Palatul Culturii bate turnuleţele ţigăneşti (SONDAJ, VIDEO)
„Când am depus proiectul pentru finanţare, nu am putut cuprinde şi acest teren pentru că nu era în proprietatea noastră. În acest moment, finanţare pentru canalizare şi drenuri nu există. Ministerul Culturii vrea să găsească soluţii pentru finalizarea canalizării şi sperăm să menţinem termenul de finalizare a proiectului, de martie 2012", a spus Bogdan Trâmbaciu, directorul Unităţii de Management a Proiectului din Ministerul Culturii.
Managerul proiectul Palas şi-a asumat lucrările de amenajare a terenului din spatele Palatului, prin construnţia de spaţii verzi şi alei, dar a solicitat ca termenul de finalizare a lucrărilor de canalizare să coincidă cu cel al lucrărilor la Palas. În plus, directorul Inspectoratului de Stat în Construcţii a cerut ca soluţiile tehnice di