Se spune că dacă strănută George Constantin Păunescu, răceşte Traian Băsescu, face febră Emil Boc şi este internată în spital Roberta Anastase. Atât de mare este puterea lui G.C. Păunescu în această ţară. E drept, mulţi români poate nu cred, dar cum este oare posibil ca Florian Costache, omul lui G.C. Păunescu, să fie numit în funcţia de şef al Consiliului Economic Social cu toate că, potrivit legii, el nu ar avea voie deoarece a fost condamnat la închisoare de justiţie, iar legea CES nu dă voie unui pârnăiaş să fie membru în acest organism?
Despre George Constantin Păunescu, mogulul bun al lui Traian Băsescu, majoritatea românilor ştiu că a participat la falimentarea Bancorex. De fapt, G.C. Păunescu i-a tras fostei bănci de stat doar o ţeapă de 189 de milioane de dolari, ţeapă care a fost „acoperită" de Agenţia pentru Valorificarea Activelor Bancare - AVAB (actuala AVAS) prin vânzarea creanţei la sfârşitul anului 2002. Cesionarea acesteia s-a făcut la valoarea de 20,5 milioane de dolari către un off-shore înregistrat în Luxemburg, RHIC Holdings SA. Societatea a fost înscrisă în Registrul Comerţului luxemburghez cu fix trei săptămâni înainte de a se prezenta la Bucureşti pentru a prelua creanţele Păunescu. Denumirea societăţii pare să imite acronimul CHIR, care identifică însă Compania Hotelieră Intercontinental România SA, plămânul afacerilor lui G.C. Păunescu. Cu alte cuvinte, ţeapa trasă statului român de 189 de milioane de dolari a fost plătită mai apoi cu 20 de milioane de euro tot de G.C. Păunescu.
În plus, înainte de a-şi da duhul, Bancorex a făcut un gest suplimentar de bunăvoinţă faţă de „Fratele" Păunescu: în noiembrie 1996, banca a semnat o convenţie-cadru de creditare cu 20,8 milioane de dolari a Dac Air, firma de transport aerian a lui G.C. Păunescu. Bancorex a vărsat 6,8 milioane de dolari. După debarcarea lui Răzvan Temeşan de la