Alexandru Andrieş, Alexe pentru prieteni, nu face rabat când vine vorba de calitate, atât ca artist, cât şi ca profesor. El consideră faptul că în România artistul nu este privit cu seriozitate, ci mai mult ca un fel de "persoanaj de circ", are drept cauză şi acei reprezentanţi ai breslei care au acceptat această ipostază.
CITESTE AICI PRIMA PARTE A INTERVIULUI!
Adevărul: De ce nu îţi place la TV?
Alexandru Andrieş: Televiziunea este, din punctul meu de vedere, o instituţie care face mai mult rău decât bine, pentru că depinde de foarte mulţi bani. În clipa în care depinzi de bani foarte mulţi faci ce spun ăia care îţi dau banii, peste tot în lume e aşa.
În al doilea rând, este un mijloc foarte puternic de influenţare şi de spălare pe creier, în toată lumea, nu numai la noi. Criteriile sunt aproape exclusiv economice. Trebuie să faci bani din publicitate.
De cele mai multe ori, lumea se uită la nişte tâmpenii şi atunci tu dai tâmpenii pentru că la asta se uită lumea şi se vinde publicitatea. Pe mine de ce m-ar interesa să colaborez cu astfel de instituţii?
Nici măcar ştirile nu sunt obiectiv prezentate. Şi acelea depind de cel care dă bani. La noi dacă te uiţi la două, trei posturi de televiziune o să vezi că aceeaşi ştire, în funcţie de cine e şeful postului, este spusă în feluri atât de diferite încât ai putea să crezi că sunt ştiri diferite. De fapt evenimentul este unul singur.
„Din cauza multor artişti care au acceptat lucrul acesta, artistul este privit ca un persoanaj de circ"
Deocamdată, în România artistul nu este privit cu seriozitate. Suntem în 2011, dar din păcate, artistul, asta şi din cauza multor artişti care au acceptat lucrul acesta, este privit ca un persoanaj de circ.
Vine, se strânge lumea să-l vadă dând din fund sau dând din cioc sau tipând şi atunci noi ne facem treaba. Ne mai vindem niş