George Braloştiţeanu a lucrat o viaţă întreagă la Regionala CFR Craiova, unde a fost revizor tehnic, însă nu a renunţat la pasiunea sa, muzica populară. Olteanul a înfiinţat un ansamblu folcloric cu care a susţinut spectacole peste hotare.
George Braloştiţeanu a fost pasionat încă din copilărie de două domenii care nu au nimic în comun: tehnica şi de muzica. „Vroiam să mă fac mecanic auto şi pe tata îl tot băteam la cap să mă lase să fac meserie. Nu m-am făcut mecanic, dar tot la fiare am rămas“, povesteşte craioveanul.
După terminarea celor opt clase primare, s-a înscris la Liceul CFR din Craiova, apoi la o şcoală tehnică din Bucureşti, după care s-a angajat ca revizor tehnic la Regionala CFR. „Coordonam echipa care verifica şi repara vagoanele, dar şi eu munceam cot la cot cu ei. Angajaţii mă iubeau, că eu nu eram rău, nu făceam pe şeful, le ziceam cu vorbă bună tot ce trebuia, chiar dacă greşea vreunul“, îşi aminteşte olteanul.
Om de încredere la CFR
Şi-a iubit meseria şi nu s-a dat la o parte de la lucru, deşi de multe ori a fost istovitor. „Era muncă brută, dar îmi plăcea să trag din greu şi să fac lucrurile ca la carte. Niciodată nu s-a întâmplat să se strice ceva ce ieşea din mâna mea sau să cedeze vreun vagon pe care eu îl controlasem. Toţi şefii aveau încredere în mine, ştiau că nu dau greş“, mai spune George Braloştiţeanu. Când atârnă uniforma în cui, revine la marea sa pasiune. „Îndrăgesc muzica, eram talentat de când mă ştiu. Tata cânta din fluier, ocarină, cimpoi, caval, mama avea voce frumoasă, iar eu i-am moştenit. Prin şcoală cântam la serbări şi spectacole, nu mă puteam opri aşa uşor“, explică solistul.
Concerte peste hotare
Din pasiunea pentru cântec a luat fiinţă Ansamblul Doina Jiului alături de care a mers în concerte nu doar în ţară, dar şi în Italia, Finlanda şi Portugalia. De-a lungul