Boli care se pot transmite prin sarut. Herpesul, mononucleoza, dar si alte infectii virale sau bacteriene pot fi transmise de la o persoana la alta prin transferul de saliva. Specialistii spun ca igiena bucala riguroasa si evitarea contactului cu persoane bolnave sunt cele mai bune metode de a preveni declansarea anumitor tipuri de boli infectioase. In cavitatea bucala salasluiesc circa 600 de bacterii. Unele dintre acestea sunt inofensive, insa altele pot provoca afectiuni severe in urma sarutului. Astfel, desi saliva are un rol natural de protectie impotriva germenilor, unele virusuri si bacterii pot trece de aceasta "bariera" si ne pot imbolnavi, scrie Adevarul.
Leacurile babesti pe care le garanteaza si medici. Sosetele inmuiate in otel cu apa "scot" raceala din corp, bicarbonatul folosit in bucatarie este bun si contra candidozei sau pentru a scapa de durerile de gat, iar ceaiul de menta trateaza diareea.Din gura batranilor au ajuns direct in retetele medicilor. Multe din leacurile babesti nu sunt de lepadat si, in plus, sunt garantate de experienta. Comprese cu cartofi rasi si gargara cu sare sau bicarbonat pentru dureri in gat, sosete inmuiate in otet pentru scaderea febrei, spalaturi vaginale cu bicarbonat anti-candidoza, infuzie de tei pentru insomnii si ceai de menta pentru diaree- acestea sunt cele mai cunoscute, dar si cele mai eficiente leacuri babesti. Medicii pledeaza in favoarea lor, scrie EVZ.
Principalele cauze ale durerilor musculare. Postura incorecta, afectiuni precum diabetul, dar si defectele coloanei pot provoca dureri musculare. Cea mai comuna durere la nivelul muschilor consta in "febra" produsa de un efort realizat de o musculatura neantrenata in acest sens. Durerile musculare pot fi simptome in cadrul unor afectiuni sau pot fi un semn al suprasolicitarii dupa efort intens. De exemplu, la o zi sau doua de la exercitiu