Capitala României se situează pe primul loc în topul celor mai poluate oraşe din Europa. Principala sursă de poluare este traficul rutier. Situaţia ar putea fi rezolvată dacă ar fi redus numărul maşinilor cu un singur ocupant de pe şosele. Acesta este rezultatul unui studiu al Uniunii Europene. O organizaţie bucureşteană a vrut să verifice veridicitatea datelor, aşa că a făcut propriile teste în cele mai aglomerate întersecţii din Bucureşti.
Europenii combat cu succes poluarea în mariile oraşe prin programele de car-sharing. Adică mai multe persoane folosesc acelaşi automobil pentru a se deplasa la muncă. În Bucureşti însă majoritatea şoferilor preferă să nu fie însoţiţi în drumul către serviciu.
O demonstrează studiul realizat la orele de vârf în intersecţiile de la Arcul de Triumf, Obor, Berceni şi Răzoare. Din totalul automobilelor care trec zilnic prin aceste zone peste 58 % reprezintă autoturisme utilizate de către o singură persoană.
Pe primul loc în topul maşinilor cu un singur pasager cu 70 de procente se situează conductorii auto din Berceni. În timp ce şoferii din zona Obor sunt mai prietenoşi cu mediul. Doar 48 % dintre ei conduc singuri.
La fel se întâmplă şi în Nordul Capitalei. Dacă locuitorii din Bucureşti ar învăţa să împartă maşina în drumul spre muncă ar duce la o reducere a traficului cu aproximativ 30%, ceea ce ar însemna o diminuare a nivelului poluării cu aproximativ 21%.
Capitala României se situează pe primul loc în topul celor mai poluate oraşe din Europa. Principala sursă de poluare este traficul rutier. Situaţia ar putea fi rezolvată dacă ar fi redus numărul maşinilor cu un singur ocupant de pe şosele. Acesta este rezultatul unui studiu al Uniunii Europene. O organizaţie bucureşteană a vrut să verifice veridicitatea datelor, aşa că a făcut propriile teste în cele mai agl