Aceasta va face legătură dintre Mănăstirile Turnu, Stănişoara şi Vârful Cozia, pe aproximativ 3.000 metri şi se presupune că va revigora turismul monahal.
La Primăria oraşului Călimăneşti se lucrează la întocmirea documentaţiei care să fie inaintată Ministerului Mediului, pentru obţinerea aprobărilor de construire a unei telecabine pe Vârful Cozia. Viceprimarul Vasile Scârlea, ne-a spus: „Primarul localităţii, Ilie Amuzan, a semnat în urmă cu câteva zile, la Innsbruck-Austria, un parteneriat public privat pentru construirea unei telecabine pe Muntele Cozia. Aceasta va funcţiona pe distanţa Mănăstirea Turnu, Mănăstirea Stănişoara şi Vârful Cozia. Distanţa este de aproximativ 3000 metri şi va avea opt piloni de susţinere. Partea austriacă va face investiţia construirii telecabinei, iar Primăria Călimăneşti va oferi terenul". După obţinerea aprobării, durata realizării telecabinei este de un an de zile.
Din staţiune balneară, într-una turistică
Ing. Pavel Prundurelu şeful Parcul Naţional Cozia spune că traseul respectiv face parte din parc şi că legea nu permite investiţii de acest gen. „Noi nu am primit nicio documentaţie şi nu ne putem pronunţa", a spus Prundurelu. Vicele Scârlea consideră că pentru construirea pilonilor este nevoie doar de 32 de metri pătraţi la care se adaugă terenul ocupat cu staţiile şi crede că Primăria va obţine avizele. „Un reprezentant al Ambasadei Austriei urmează să sosească la Călimăneşti pentru mai multe amănunte legate de acest aspect. Dezvoltarea turismului ecumenin este o componentă ce urmăreşte transformarea staţiunii balneoclimaterice Călimăneşti într-o staţiune turistică, care să schimbe înfăţişarea întregii zone ".
Reprezentanţii mănăstirilor, sceptici
Deocamdată, reprezentanţii mănăstirilor sunt sceptici la această iniţiativă. De la Mănăstire Turnu mesajul pe care l-am primit a f