A încercat întotdeauna să fie apropiat de enoriașii săi, iar pentru că îndrăgește foarte mult copiii, a căutat să îi implice în zeci de activități extrașcolare.
NĂSCUT. 28 iulie 1972 la Râmnicu Vâlcea.
STUDII. Facultatea de Teologie din Sibiu. Master în filosofie.
FAMILIE. Căsătorit, are o fetiță.
Deși atunci când era mic nu își dorea să urmeze cariera de preot, pașii și drumul vieții i-au demonstrat altceva. „Și tatăl meu este tot preot, dar acest lucru nu m-a făcut să îmi doresc și eu să urmez această meserie. Din contră, m-am pregătit ani buni ca să devin inginer, însă pe ultima sută de metri, m-am răzgândit și am ales Teologia", povestește părintele Emil Rădulescu. Deși a fost destul de dificil, a reușit să treacă examenul de admitere și a ajuns student la Facultatea de Teologie din Sibiu. „Anii studenției au fost destul de grei. Era un regim stric, cazon, aș putea spune. Însă, eu m-am acomodat destul de ușor și am trecut cu bine peste acea perioadă, refugiindu-mă în studiu", își amintește preotul. Au urmat apoi, primii ani ca preot în localitatea Băbeni din județul Vâlcea, loc unde, slujește și în prezent, alături de tatăl său. „Îi cunosc pe locuitorii din Băbeni de când aveam trei ani și nu mi-a fost greu să mă acomodez ca preot. Am încercat întotdeauna să îi ajut și să le fiu aproape în toate problemele pe care le au", mai spune preotul Rădulescu.
Tabere gratuite pentru elevii premianți
Din anul 2003 părintele Rădulescu este și directorul Casei de Cultură, iar din 2004 este profesor la Grupul Școlar George Țărnea din Băbeni. „Avem 30 de copii care săptămânal participă la atelierul de pictură ce se derulează prin Casa de Cultură. Aceștia au participat la zeci de concursuri județene și naționale și au obținut de fiecare dată premii importante", povestește părintele Emil Rădulescu. Pentru a-i recompensa pe elev