Aproape 30 de persoane care au consumat prăjituri cu cremă de la cofetăriile Delice din Ploieşti şi Câmpina au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară. Printre acestea, şi opt copii.
„Au fost recoltate probe de la persoanele care s-au îmbolnăvit, iar în şase cazuri a fost depistat stafilococul auriu. Direcţia de Sănătate Publică a dispus suspendarea temporară a activităţii laboratorului", a declarat Dan Decebal, purtător de cuvânt al DSP Prahova.
Cel puţin alte 20 de persoane s-au intoxicat după ce au consumat tort Belcolade. Un grup de ploieşteni a cumpărat prăjituri de la cofetăria din oraş şi după ce le-au consumat au suferit din cauza vărsăturilor şi a diareei. Stafilococul auriu se găseşte, în mod obişnuit, în mucoasele nazale şi pe piele şi se poate transmite prin strănut, respiraţie sau la simplul contact cu persoana infectată. „N-am intrat nici acum în posesia buletinelor de analiză. Mi s-a spus doar că la trei dintre angajatele mele s-a depistat stafilococul", ne-a spus Carmela Dragomir, patroana lanţului Delice.
Cofetăria Delice, dintr-un centru comercial din Ploieşti, la fel ca celelalte cinci din Ploieşti, Câmpina şi Braşov nu mai au marfă pe rafturi încă de sâmbătă dimineaţă, pentru că toate sunt produse în laboratorul din Câmpina. Roberta Anastase, Andreea Marin şi Gabriel Dorobanţu se numără printer clienţii fideli ai cofetăriilor Delice. Carmela Dragomir susţine că produsele sale se regăsesc şi în meniul evenimentelor de la Cotroceni.