Legea care prevede disponibilizări la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) nu a întrunit, ieri, suficiente voturi pentru a fi adoptată de Camera Deputaţilor.
Fiind o lege organică, pentru adoptare erau necesare voturile majorităţii deputaţilor, adică 167, însă acest proiect a întrunit doar 150 de voturi favorabile, 132 împotrivă şi opt abţineri.
Astfel, proiectul de lege ce prevedea concedierea a aproximativ 8.500 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor a fost respins de Camera Deputaţilor. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, ieri, că legea privind disponibilizările la MAI se consideră respinsă. Ea a explicat că, fiind vorba de un proiect de lege iniţiat de Guvern, şi nu de o Ordonanţă de Urgenţă, proiectul a fost respins. Iniţial, ea a susţinut că proiectul va fi discutat într-o sesiune a Parlamentului.
Şi liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a declarat că votul nu se va relua şi că proiectul de lege a fost respins. "Nu se reia votul. Este respins definitiv acest proiect de lege. Numai în cazul Ordonanţelor de Urgenţă se reia votul, pentru că acestea produc efecte. Acesta a fost un proiect de lege în procedură de urgenţă, iniţiat de Parlament, iar votul de respingere este un vot definitiv. Dacă doresc să reia votul trebuie să vină cu altă iniţiativă legislativă", a spus Mircea Duşa.
La şedinţă au asistat, de la balcon, şi sindicalişti, care şi-au exprimat satisfacţia faţă de rezultat, relatează Mediafax.
După vot, deputaţii coaliţiei s-au strâns în jurul preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, la primele rânduri ale sălii de plen. Printre deputaţii prezenţi se aflau şi ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader. Roberta Anastase avea în mână foile cu