Adolescenta a luat anul acesta locul I la Olimpiada de Istoria Artei, urmat de un premiu special acordat de Rotary Club pentru reuşita ei din finală.
S-a îndrăgostit de desen încă de când era la grădiniţă. Faptul că s-a născut şi locuieşte la Tescani, locul unde George Enescu a compus câteva din lucrările sale, a făcut-o să se simtă şi mai apropiată de artă şi frumos. Mama ei a fost cea care a îndrumat-o să urmeze cursurile Colegiului Naţional de Artă „George Apostu“ din Bacău şi tot ea a fost cea care a susţinut-o de fiecare dată în activitatea ei.
Nicio zi fără desen
La liceu a intrat la Secţia Grafică, iar paşii spre Istoria Artei i-a făcut atunci când profesoara Iuliana Bucur i-a spus că are înclinaţii spre acest obiect. „Îmi place foarte mult desenul. Nu concep să treacă o zi fără să desenez. Doamna dirigintă mi-a spus că am o capacitate de asimilare a informaţiilor foarte mare şi m-a îndrumat spre Istoria Artei“, ne-a dezvăluit Loredana. Nu a bănuit însă nicio clipă ce înseamnă să excelezi la acest capitol. Gândul ei era tot la desen însă, cu timpul, Istoria Artei a început să devină pentru ea o prioritate.
În clasa a XI-a a participat pentru prima dată la olimpiadă. A luat locul întâi la faza pe judeţ, dar la faza naţională s-a ales doar cu participarea. „Practic, atunci m-am pregătit pentru a doua olimpiadă. Nu aveam experienţă, nu ştiam exact ce înseamnă un astfel de concurs. Acea participare m-a ajutat însă enorm pentru că am căpătat încredere în mine şi am învăţat ce am de făcut“, a mai spus spus Loredana.
Succesul absolut l-a obţinut anul acesta când, în vacanţa de primăvară, a concurat, alături de alţi 27 de elevi din toată ţara, în finala Olimpiadei de Istoria Artei. Ea a fost în final cea mai bună. A avut de trecut două probe: a trebuit să deseneze câteva schiţe în care să prezinte Curtea Domnească d