CRIZĂ În Bucureşti sunt înscrise în jur de 1.200.000 de maşini însă doar 240.000 de şoferi au asigurat un loc de parcare în aproprierea reşedinţeiNiciunul dintre cele şase sectoare ale Capitalei nu dispunde de suficiente locuri de parcare pentru cetăţenii săi.
CITEȘTE ȘI: Parcarea ilegală, pedepsită în funcţie de sector
Câştigă 10.000 de euro cu „Adevărul”!
Regulament de participare „O capitală, un singur primar”
Doar unul din cinci bucureşteni nu are stresul de a-şi găsi un loc de parcare când ajunge acasă de la serviciu. Pentru restul, parcarea maşinii este ca o junglă: blochează pe trotuar accesul pietonilor, „fură“ câte o bandă dintr-un sens de mers, blochează chiar şi alte maşini parcate, având măcar bunul simţ să lase în geam, un număr de telefon.
Nu de puţine ori, lipsa unui loc de parcare a dus la certuri sau chiar împuşcături cum a fost cazul unui tânăr din Rahova care a fost rănit în luna ianuarie a acestui an pentru că a parcat pe locul unui vecin.
Parcările din Iaşi, transformate în depozite de rable
În aceste condiţii, decizia câtorva locatari de pe strada Cernişoara din sectorul 6 de a-şi împrejmui locurile de parcare cu sârmă ghimpată şi cu lacăt nu mai pare o glumă. Desigur, proprietarii mai au la îndemână şi Poliţia Locală care nu se sfieşte să-i amendeze cu până la 800 de lei pe cei care îndrăznesc să parcheze pe locurile altora.
Preţ „la negru“: 3.000 de euro
Puţini sunt norocoşii care apucă un loc de parcare şi, în general, acesta se moşteneşte. De ani buni, la sediul ADP-ului au prioritate la locuri cei care le-au avut şi în anii anteriori, fiind necesară doar prelungirea autorizaţiilor.
Şpaga, fundaţie pentru blocurile-turn
Avizele pentru construcţii, între şpagă şi birocraţie
Calvarul avizelor pentru construcţii
@N_P