Angajatii care utilizeaza inmod frecvent tehnologia mobila in scopuri profesionale, si care in plusbeneficiaza de cele mai multe ori de un program de lucru flexibil, nefiindobligati sa stea in birou, ajung ca munceasca mai mult decat angajatii obsnuitiai unei companii. Motivul? Tehnologia mobila creeaza un grad mare dedependenta. Un studiu al iPass prezinta cum arata programul de lucru al “supusilor”tehnologiei mobile cu acces la Internet.
Studiul companiei carefurnizeaza servicii de mobilitate firmelor se bazeaza pe experientele a 3.700de astfel de angajati din 1.100 de organizatii globale. Cele mai multe dincompaniile monitorizate sunt din SUA si Europa.
Cat de apropiata este relatiaangajatului mobil cu smartphone-ul sau? Raportul arata ca 61% din angajati dormcu smartphone-ul langa ei, iar 35% din respondenti spun ca primul lucru pe careil fac dimineata, chiar inainte de a se imbraca sau manca este sa isi verificemailul.Deloc surprinzator, aceasta prelungiretehnologica a biroului afecteaza relatiile interpersonale ale 29% dintrerespondenti, in special cele cu partenerul de viata.
Angajatii tehnologizati ajung sa munceasca in medie cu 240 ore mai mult pe andecat angajatul obisnuit a carui zi de munca se termina cand pleaca din sediu,de cele mai multe ori, arata studiul, oficialii companiei mentionand ca acestiangajati mobili sunt mult mai dispusi sa lucreze in afara orelor traditionalede program si astfel sa fie mai productivi.
Studiul arata de asemenea ca 94%din muncitorii mobili detin un smartphone, 41% au si o tableta, in timp ce 34%intentioneaza sa isi cumpere o tableta in urmatoarele 6 luni.87% din cei care detintablete spun ca le utilizeaza si pentru munca.
De altfel, 27% din cei careau tablete spun ca acestea le-au fost date de la serviciu.58% din cei care dorm cusmarthone-ul langa ei se trezesc ocazional ca