Procesul s-a tradus prin cifre de afaceri mai mici pentru firmele de profil
Mediapost Hit Mail: În România tranziţia s-a produs mai rapid decât în alte ţări
Se spune că de multe ori graba strică treaba şi că un lucru bun pentru viitor poate fi dăunător pentru prezent. S-a întâmplat tot în România, în piaţa de marketing direct. Firmele care distribuie material publicitar şi promoţional, gen pliante, cataloage etc, s-au grăbit să termine într-un timp mai scurt un proces ce ar trebui tratat pe o perioadă mai mare de timp. În ultimii doi ani, piaţa de marketing direct s-a aflat în plină tranziţie. Promovarea şi publicitatea pe pliante şi cataloage s-a mutat tot mai mult în mediul digital, iar hârtia a fost trecută, în planurile de termen lung, în plan secund. Piaţa din România s-a mişcat mai repede în acest proces de tranziţie, de la hârtie la digital. Până aici nimic rău, însă efectele s-au văzut mai repede în cifrele de afaceri.
"Piaţa serviciilor de marketing direct a trecut printr-o transformare accelerată peste tot în lume în 2008-2011. În România, tranziţia de la marketing direct bazat pe hârtie la marketing digital şi mobil a avut loc mai rapid decât în alte ţări, din mai multe motive. Trecerea de la hârtie la digital a avut ca efect scăderea cifrelor de afaceri, de aceea credem că anul trecut piaţa totală a serviciilor de marketing direct nu a fost mai mare de 20-25 milioane de euro", a declarat, pentru Curierul Naţional, Marian Şeitan, fondatorul şi directorul general al companiei, Mediapost Hit Mail.
Grupul Mediapost Hit Mail, înfiinţat în 1997, este deţinut 60% de către Poşta Franceză şi 40% de către fondatorul Marian Şeitan. Poşta Franceză a intrat în acţionariatul Mediapost Hit Mail în martie 2009, prin intermediul companiei sale Mediapost. Pe lângă sediile din Bucureşti, grupul mai deţine un birou la Sofia, în Bulgaria.