Sfârşitul Lumii nu a mai avut loc pe 21 mai, aşa cum a prezis pastorul american Harold Camping, însă campania s-a dovedit foarte profitabilă. Organizaţia pastorului a reuşit să adune donaţii de 72 milioane dolari. Mii de oamenii care aşteptau momentul biblic au fost dezamăgiţi şi unii dintre ei au rămas fără averi sau locuri de muncă.
Citeşte şi: Apocalipsa, Ziua Judecăţii şi 21 mai
Ziua fatală a fost urmată de un moment de tăcere din partea pastorului american, care nu dorea să renunţe la convingerile lui. Astfel, după un nou calcul şi sesiuni intense de rugăciuni Camping a anunţat luni noapte că Ziua Judecăţii a fost amânată pentru 21 octombrie 2011.
A trecut Apocalipsa?
Harold Camping a fost cel care a prezis Sfârşitul Lumii care urma să aibă loc pe 21 mai în urma unui cutremur devastator. Doar anumiţi oameni „aleşi" urmau să supravieţuiască coşmarului care avea să dureze 153 de zile, spunea pastorul. Camping susţinea că prezicerile sale se bazau pe calcule făcute după anumite pasaje din Biblie şi a precizat că întreaga lume va fi lovită de acest dezastru natural, care va avea loc exact după 7.000 de ani de la Potopul biblic.
Modul de calcul şi metodele utilizate de Harol Camping au fost contestate de mai multe persoane din lumea religioasă, printre care şi reprezentantul BOR, preotul George Istodor. „Nu este nimic nou sub soare cu privire la aceste tulburări de natură adventă. Este vorba de manifestările unui creştinism de tip american care este preocupat într-o mare măsură de problematica sfârşitului lumii. Particularitatea acestei tulburări este că nu apare strict în cadrul grupării sectare advente, ci apare în cadrul unei disidenţe a unei grupări reformate neoprotestante", precizează părintele profesor universitar George Istodor.
Citeşte şi: Ce crede Biserica Ortodoxă despre profeţia privind Ziua Judecăţii d