Pentru ca Politica Agricolă Comună să se bucure în continuare de sprijinul tuturor contribuabililor europeni, trebuie să fie orientată către asigurarea siguranţei alimentare şi protejarea mediului înconjurător, să creeze noi locuri de muncă şi să furnizeze energie regenerabilă, potrivit Comisiei de Agricultură a Parlamentului European întrunită astăzi la Bruxelles, arată un comunicat remis redacţiei.
Aceasta va însemna menţinerea bugetului pentru agricultură al UE în aşa fel încât fermierii să aibă stimulente rezonabile pentru a face faţă noilor provocări.
Comisia pentru agricultură a PE va căuta să influenţeze legislaţia care urmează a fi adoptată în privinţa reformei şi modernizării sectorului agricol al UE, un proces care se derulează în paralel cu discuţiile privind bugetul multianual al UE.
"Acesta este un semnal adresat Comisarului Ciolos că noua direcţie a Politicii Agricole Comune post-2013 este cea stabilită de Parlamentul European , iar Comisia Europeană va trebui să facă propunerile legislative în acest sens", a spus Albert Dess (PPE, DE), raportorul pentru rezoluţia de astăzi a Comisiei pentru agricultură a PE.
Preşedintele Comisiei Paolo De Castro (S&D, IT) a declarat: "Votul de azi este rezultatul unui lung proces de negociere care a implicat, ca de obicei, toate grupurile politice din PE şi care a stabilit principalele elemente care vor guverna noul PAC", şi anume criterii obiective pentru acordarea de plăţi inclusiv cele legate de creare de locuri de muncă, noi elemente legate de agricultura "verde", mai multă flexibilitate pentru Statele Membre şi un buget alocat în eventualitatea unei crize de piaţă.
F.A.
Pentru ca Politica Agricolă Comună să se bucure în continuare de sprijinul tuturor contribuabililor europeni, trebuie să fie orientată către asigurarea siguranţei alimentare şi protejarea mediului înconju