Filiala de servicii si intretinere a furnizorului de electricitate Electrica vrea sa intre pe piata productiei de energie prin construirea unui sit care sa cuprinda o fabrica de panouri solare si o cladire independenta energetic ce va fi alimentata de o centrala fotovoltaica.
“Vrem sa amplasam situl intr-un spatiu pe care il avem in proprietate. Fabrica va produce panouri si va avea, in primul an de functionare, desfacerea marfii asigurata pentru ca panourile produse vor fi folosite la centrala fotovoltaica”, a declarat Nicolae Serban (foto), directorul general al Electrica Serv, intr-un interviu acordat Wall-Street.ro.
Proiectul, elaborat in 2010, presupune un sit pe o suprafata de 30.000 de metri patrati in apropiere de Capitala, acolo unde in prezent se afla un centru de instruire a angajatilor de la Electrica Serv.
Fabrica va fi compusa din doua linii de productie cu o capacitate de 32 de panouri pe ora, iar investitia totala pentru sit se va cifra la 53 de milioane de euro. “Investitia va fi finalizata la doi ani dupa asigurarea finantarii”, potrivit estimarilor lui Serban, care a adaugat ca in prezent compania se afla in cautarea unui partener care sa acopere costurile sitului de productie de energie.
Demararea proiectului va avea loc dupa finalizarea procesului de restructurare a companiei, inceput in urma cu doi ani. Tinta reorganizarii a fost reducerea numarului personalului, de la 7.500 la 6.000 la inceput de 2011, dar si a cheltuielilor. Astfel, din cele 42 de agentii locale au ramas doar 27, iar dintre cele 78 de posturi de directori au fost suprimate 20. In prezent, Electrica Serv are opt sucursale, aferente regiunilor Banat, Dobrogea, Muntenia Sud, Moldova, Oltenia, Transilvania Nord, Transilvania Sud si Muntenia Nord.
“In Muntenia, am dublat cifra de afaceri a sucursalei si dupa trei ani de pierderi, in 2010, am reu