Opt situri turistice româneşti au fost desemnate cu cea mai înaltă distincţie a Ghidului Verde Michelin trei stele (de vizitat neapărat): mănăstirile din Bucovina, Maramureşul, Dragomirna, Sibiul, Transfăgărăşanul, Horezu, Prejmerul şi Delta Dunării.
În afară de Bucureşti, numeroase oraşe şi sate, dar şi monumente şi muzee, au fost desemnate cu două stele (merită o oprire) sau cu o stea (sunt interesante).
„După ce au petrecut o mulţime de timp învăţand şi scriind despre România, descoperind că aceasta este într-adevăr o destinaţie minunată, scriitorii noştri au fost dornici de a le oferi cititorilor această colecţie cu cele mai interesante lucruri de văzut şi făcut în România. Ne dorim ca Ghidul Verde Michelin pentru România să-i ajute pe români să-şi redescopere ţara,” a declarat Eric Faidy, Preşedinte Michelin România şi Balcani.
Cu un patrimoniu natural de o varietate incredibilă, România este încă un loc ce aşteaptă să fie descoperit, cu multe secrete ascunse chiar şi pentru locuitorii săi.
Ghidul Verde Michelin pentru România are 368 de pagini şi include 22 de hărţi, aproximativ 600 de adrese (din care 400 cu locuri de cazare şi restaurante) şi 160 de fotografii. Ghidul a fost pus în vânzare pe 16 mai 2011 în puncte de distribuţie din toată ţara, cu o circulaţie de 2.500 de exemplare şi un preţ recomandat de: 49 lei. O variantă în limba franceză a Ghidului Verde Michelin pentru România a fost deja lansată în septembrie 2008.
În secţiunea Planificarea Vacanţei Tale, autorii sugerează opt itinerarii pentru excursii ce permit călătorilor să descopere peisajul unic al României, care include mănăstiri unice, frumoşii munţi Carpaţi şi Delta Dunării. Alte sugestii includ drumeţii pentru toate nivelurile de dificultate, precum şi oportunităţi de pescuit şi ciclism. Autorii au adăugat, de asemenea, şi activităţi