Micuţii care stau cu părinţii în primele două ore de viaţă, în loc să fie duşi în rezerve, se dezvoltă mai bine psihic şi afectiv, susţin reprezentanţii Asociaţiei Franco-Române BBB, care organizează sâmbăta aceasta o campanie de informare pentru părinţi.
Bebeluşii care sunt lăsaţi să stea la pieptul mamei cel puţin două ore de la naştere se dezvoltă mai bine din punct de vedere psihic şi sunt feriţi de angoase. „Timp de nouă luni, bebeluşul trăieşte într-o lume perfectă şi este obişnuit cu prezenţa mamei lui. Dacă imediat de la naştere este luat de lângă mama lui, el se panichează şi e angoasat. Se sperie de lumină, de frig, de căldură şi chiar şi de corpul său, pentru că în burta mamei el a stat strâns şi deodată observă că are picioruşe şi mâini. Trăieşte senzaţii noi", explică Laurence Demaire, preşedinte fondator al Asociaţiei Franco-Române BeBeBienvenu.
Asociaţia organizează sâmbătă o campanie pe această temă, unde sunt invitaţi să participe viitori părinţi, dar şi persoane care au deja copii. Campania va avea loc în Parcul Cişmigiu, între orele 11 şi 18.00, lângă Chioşcul Fanfarei, unde va fi amplasat un cort. La întrebările voastre vor răspunde membrii asociaţiei, precum şi doi dintre medicii care se formează în maternologie.
Poziţia din braţele mamei, similară cu cea din pântece
În cele două ore în care bebeluşul ar trebui să stea cu mama, în loc să fie dus într-o rezervă, are timp să se liniştească. „Perfecţiunea cu care a fost învăţat în cele nouă luni continuă şi după ce iese din corpul mamei. Poziţia pe care bebeluşul o are la pieptul mamei e similară cu cea din pântece. În plus, faptul că mama şi copilul au un contact vizual imediat după naştere favorizează o comunicare extraordinară. Pe de altă parte, dacă mamei i se aduce bebeluşul după câteva ore, ea nu-l va vedea în toate etapele, ci abia când pielea I se face