Așa arată de obicei acuzațiile oamenilor de pe forumuri în adresa Guvernului Filat 2. Sigur, e mai ușor să critici decât să cauți argumente. Sau să te documentezi.
Și eu sunt nemulțumit că multe reforme se implementează cu pași de melc în cadrul Guvernului. Dar direcția este una corectă. Iar evoluția nu înseamnă revoluție ca să schimbi lucrurile peste noapte. E nevoie de multă sudoare. Imaginație. Voință politică.
Sunt un fel de “ajutor de băgător în seamă” în cadrul Guvernului. E un alt mod de a spune că sunt consilierul Prim-ministrului Vlad Filat pe politici de tineret și new-media.
Azi împlinesc 8 luni din ziua în care am decis să mă retrag din presa și să mă implic la Guvern ca “să schimb lucrurile”. Astfel, e un moment potrivit să vă prezint mai jos câteva rezultate din domeniul politicilor de tineret. Nu sunt meritele mele. Sunt ale guvernării AIE, obținute prin efort comun.
• Dotarea cu calculatoare și conectarea la Internet a tuturor căminelor studențești din Republica Moldova (până acum au fost alocate circa 400 de computere, alte 100 de computere vor fi dotate zilele următoare unei universități de către companiile private din domeniul IT, plus a fost identificată asistența financiară externă pentru procurarea altor 1050 de computere pentru dotarea integrală a căminelor);
• Creșterea bugetului pentru “inițiativele tinerilor” de la 1,8 milioane de lei în 2010 la 8 milioane de lei în 2011;
• Anual, la 17 noiembrie, de Ziua Internațională a Studenților, tinerii și studenții vor avea acces gratuit în teatre, muzee, instituţii concertistice, de învăţământ artistic și biblioteci. Acest lucru este posibil după ce la 11 noiembrie 2010 Guvernul a adoptat o Hotărâre, care prevede că instituțiile culturale subordonate Ministerului Culturii să ofere acces gratuit pentru tineri și studenți și recomandă autorităților locale să întreprin