2011 este un an mai bun pentru activitatea de fuziuni si achizitii, in contextul tendintelor din piata, cat si al iesirii economiei din perioada de recesiune si intrarea acesteia pe un trend crescator, afirma Catalin Oroviceanu, Senior Associate in cadrul casei de avocatura Badea Clifford Chance.
Chiar daca pe termen scurt impactul datelor care arata iesirea din recesiune nu va fi semnificativ, pe termen mediu este posibil ca datele privind cresterea economica si iesirea din recesiune sa confere un mai mare impuls pietei de M&A. “In ce priveste reactia investitorilor, credem ca, in general, acestia vor astepta sa vada daca o asemenea crestere se va mentine si in trimestrele urmatoare, inainte de a reveni cu investitii in Romania", a declarat pentru Wall-Street.ro Catalin Oroviceanu (foto). "Bineinteles, societatile robuste, care s-au mentinut sau au performat in perioada crizei ar putea fi capabile sa atraga investitori chiar si in lipsa unui trend cert de crestere economica", completeaza avocatul.
Piata romaneasca de fuziuni si achizitii este pe cale de a se dezgheta, arata cele mai recente doua studii publicate de Wall-Street.ro. Tranzactiile inregistrate in primul trimestru, in numar de 55, indica o crestere fata de perioada similara din 2010, potrivit unui studiu al Ernst & Young.
De asemenea, piata de fuziuni si achizitii a totalizat in primele patru luni ale acestui an un numar de 22 de tranzactii, cu o valoare totala de 238 milioane euro, in crestere cu 47% fata de nivelul atins in 2009, potrivit datelor furnizate Wall-Street.ro.
Economia Romaniei a iesit la finele lunii martie din recesiune, dupa doua trimestre consecutive de crestere. Datele statistice exprima premise favorabile pentru economie, dar nu inseamna incheierea crizei, tendinta valabila si in piata de fuziuni si achizitii.
Procesul de revenire este abia in desf