Scriitorul, dramaturgul, publicistul sportiv, scenaristul, academicianul Fănuş Neagu a fost înmormântat joi pe Aleea Academicienilor la Cimitirul Bellu în prezenţa a sute de prieteni şi cunoscuţi care au venit să-l conducă pe ultimul drum.
Slujba de înmormântare ţinută la Capela Mare a Cimitirului Bellu a fost oficiată de trei preoţi în prezenţa a câteva sute de români veniţi din Bucureşti şi din ţară.
Cuvântul de adio l-a rostit scriitorul Corneliu Vadim Tudor, la catafalcul lui Fănuş Neagu în faţa Capelei Mari de la Bellu. “Îl petrecem astăzi pe ultimul drum pe un clasic în viaţă”, a spus Vadim Tudor în cuvântul său de adio.
La ceremonialul de înmormântare a lui Fănuş Neagu a participat scriitori, regizori, actori, oameni şi alte figuri ale vieţii publice, între aceştia numărându-se Cristian Ţopescu, Paul Everac, Geo Saizescu, Sergiu Nicolaescu, Dumitru Radu Popescu, Dan Claudiu Tănăsescu, generalul Nicolae Spiroiu, Gelu Voican Voiculescu, Neagu Udroiu, Lucian Chişu, Maia Morgenstern, Ion Coja, Bebe Ivanovici, Ioan Cărmăzan, Răzvan Voncu.
La înmormântarea lui Fănuş Neagu au fost prezenţi şi rude, prieteni din comuna sa natală Grădiştea de Sus, precum şi un grup de elevi şi profesori de la Şcoala nr.2 Fănuş Neagu din Brăila. Aceştia au adus cu ei o carte cu ultime impresii adunate de la profesori, elevi, prieteni, oficialităţi din Brăila dar şi de la scriitorii şi personalităţi prezenţe la înmormântarea lui Fănuş Neagu. “Toţi plâng, plâng cei care l-au iubit, cei care îi sunt prieteni, cei care l-au cunoscut şi s-au îndrăgostit de personalitatea vibrantă a scriitorului. Plâng cei care se mândresc şi se identifică cu spaţiul Brăilei, dar mai ales plâng cei care au înţeles cuvântul tainic, cutremurul metaforei izvorâtă din crăpăturile pământului, din amintirea mamei şi a zăpezilor albastre”, este mesajul semnat de prof. Emilia Meiroşu în numel