Perioadele de inactivitate, hobby-uri neinteresante, job-uri de scurtă durată, schimbări dese în parcursul profesional sunt câteva subiecte care trebuie tratate cu delicateţe pentru că sunt lucruri care atrag atenţia angajatorului
Angajatorii sunt atenţi la fiecare detaliu când vine vorba de recrutare, aşadar aceştia cercetează de la modul cum intri pe uşă până la ultimul rând din Curriculum Vitae. Dar până la urmă cel mai important lucru
într-un interviu este CV-ul. Dacă în ediţiile anterioare am explicat cum se realizează acesta, de data aceasta ne focusăm pe aspectele negative care pot apărea într-un CV şi mai ales cum pot fi acestea explicate.
Oamenii care fac recrutări vor vedea perioadele de inactivitate, hobby-uri neinteresante şi cu siguranţă nu vor trece peste ele şi vă vor întreba de ele, aşadar pregătiţi-vă să le răspundeţi cât mai corect, au explicat reprezentanţii recrutam.ro pentru portalul ejobs.ro.
Diploma voastră nu este potrivită? Puneţi-vă în valoare experienţa
La începutul carierei, dacă nu aveţi o diplomă eliberată de o şcoală sau universitate de prestigiu, sunt şanse ca angajatorul să se axeze pe acest aspect. Dacă se întâmplă acest lucru, este bine să puneţi în valoare experienţa voastră. Stagii, job-uri temporare, voluntariat, în acest fel demonstraţi că puteţi face faţă oricăror provocări. De asemenea, puneţi-vă în valoare motivarea.
Prezentaţi perioadele de inactivitate ca perioade de îmbunătăţire a cunoştinţelor
În cazul în care trebuie să motivaţi o perioadă de inactivitate, încercaţi să vorbiţi despre competenţele pe care le-aţi dezvoltat în această perioadă. Întreruperile de activitate asociate cu un concediu parental sunt mai dificil de explicat, mai ales pentru un bărbat.
În timpul interviului încercaţi să demonstraţi că în perioadele de inactivitate aţi fost