Europarlamentarul PDL, Cristian Preda spune că înlocuirea lui Emil Boc din funcţia de premier este o idee ce apare periodic pentru că unii dintre colegii săi de partid "îşi modifică opiniile cu o iuţeală formidabilă şi cu o frecvenţă impresionantă".
"Ideea înlocuirii sale de la guvern apare periodic. Nu e vina lui Boc, ci a unora dintre colegi, care îşi modifică opiniile cu o iuţeală formidabilă şi cu o frecvenţă impresionantă. Aceasta e şi tabăra care a avut câştig de cauză la recentul congres al PDL", scrie Preda pe blogul său.
Preda mai face referire şi la criza economică prin care trece România care "e departe de a se fi încheiat".
"Nu cred că luciditatea e un pericol. Dimpotrivă. Lipsa de decizie e, în schimb, un risc foarte mare. Cu atât mai mult în perioade de criză. Iar criza, o ştie şi un copil, e departe de a se fi încheiat", susţine europarlamentarul.
În postul său, Cristian Predarealizează şi o analiză a drumului pe care l-au parcurs foştii prim- miniştri: Adrian Năstase şi Călin Popescu Tăriceanuîncercând să prezică soarta guvernului Boc.
"Din 2000 încoace, premierii au fost şi şefi de partid. Performanţele lor politice - măsurate de judecăţile publicului asupra guvernelor conduse de ei - au fost diferite. Adrian Năstase a luat PSD în 2000 cu 139 de mandate în Cameră (pe baza a 36% din voturi) şi l-a dus în 2004 la 113 mandate (cu sprijinul celor 31% din opţiunile de la urne). Călin Popescu Tăriceanu a preluat PNL în 2005 când avea 64 de mandate de deputaţi (în baza cotei peneliste din cadrul Alianţei DA, care adunase 32% din voturi) şi l-a dus la 65 de mandate în 2008 (dobândite pe baza celor 18,5% ale PNL). Nu am menţionat şi mandatele de senator, dar situaţia e identică. Şi Năstase şi Tăriceanu au fost premieri un întreg ciclu legislativ, adică patru ani. Amândoi au pierdut alegerile pe care le-au organizat, Şi unul