Primarul Ion Lungu a declarat că, deşi au fost multe discuţii în contradictoriu, amenzile date de către inspectorii municipalităţii au reuşit să motiveze firmele responsabile de proiect.
Pe 30 iunie trebuie finalizate toate cele 23 de străzi incluse în proiectul ISPA de modernizare a infrastructurii de apă şi apă uzată din municipiul Suceava. Primarul Ion Lungu a declarat că în acest moment se mai fac reparaţii pe 7 străzi şi a adăugat că a primit garanţii din partea firmelor TMUCB şi Pfeiffer că termenul nu va mai fi depăşit.
„În această perioadă se acordă o atenţie deosebită străzilor Calea Unirii, Aurel Vlaicu, Petru Rareş şi Aleea Lalelelor şi sper ca într-o săptămână să constatăm că au fost reparate în totalitate“, a spus Ion Lungu. Proiectul trebuia finalizat la 31 decembrie 2010, însă a fost prelungit de autorităţile locale cu încă şase luni, timp în care ar fi trebuit să se facă probele tehnologice.
Reprezentanţii Eptisa România, compania care se ocupă de managementul şi supervizarea lucrărilor din cadrul proiectului ISPA, declară că nu pot divulga detalii cu privire la eventualele sancţiuni pe care le riscă firmele TMUCB, Pfeiffer şi Dytras în cazul în care nici de această dată nu respectă termenul de finalizare. „Conform prevederilor contractuale, nu putem oferi detalii cu privire la niciun aspect legat de proiectul ISPA care se desfăşoară în municipiul Suceava“, ne-a declarat Cristina Lupescu, reprezentant Eptisa.
Sucevenii susţin că străzile pe care s-au desfăşurat lucrările sunt într-o stare deplorabilă. „Niciodată străzile din municipiu nu au fost în halul ăsta. La început am crezut că va fi un lucru bun, că pe lângă faptul că modernizează reţeaua de apă, la final vor repara şi străzile, dar m-am înşelat“, spune Liviu Marţineac, cofetar.
Proiectul ISPA prevede reabilitarea şi modernizarea reţelei de apă p