Portarul echipei de handbal „U“ Transilvania este unul dintre cei mai talentaţi din generaţia sa şi deja cochetează cu echipa naţională.
A început handbalul la vârsta de zece ani, când se afla în clasa a V-a. Deşi ca majoritatea copiilor, a început şi el să practice fotbalul încă de mic, tradiţia din familie l-a „obligat“ să se apuce de handbal. Tatăl său a fost portar, la fel ca şi fratele său, dar niciunul nu a practicat sportul la nivel de performanţă. „Am jucat prima oară handbal în oraşul natal, Vaslui, la Liceul Sportiv, pentru fosta echipă a lui tata. La 14 ani, după un turneu final, am fost chemat la centrul olimpic de la Sighişoara. Acolo, printre altele am fost medaliat cu bronz la un turneu de juniori III şi am obţinut şi un loc 4 într-o echipă de handbalişti mai mari decât mine“, spune Tudor.
A ajuns titular în Liga Naţională
În urmă cu trei ani, Tudor Stănescu a fost fericitul câştigător al unei licitaţii, în cadrul căreia antrenorii şi managerii de la mai multe cluburi au făcut oferte pentru handbaliştii care i-au impresionat. Portarul nu a putut refuza propunerea celor de la „U“ Transilvania şi a semnat cu „alb-negrii“. A crescut de la meci la meci şi încrederea primită de la antrenorul Ştefan Constantin l-a propulsat spre titularizare în faţa unui portar mult mai experimentat şi component al echipei naţionale, Ionuţ Irimuş: „Suntem portari de valori apropiate şi oricare poate intra oricând. Totul depinde de inspiraţia şi de forma de moment a fiecăruia“. Evoluţiile bune în tricoul clujenilor i-au adus şi convocarea la echipa naţională de tineret, în vara anului 2009. De atunci, este component de bază al formaţiei alături de care a reuşit o mare performanţă: locul 6 la Campionatul European.
A ratat Europa la „mustaţă“ cu „U“ Transilvania
La finalul acestui sezon, Tudor Stănescu a terminat cu „U“ Transilva