Declarat eligibil de Ministerul Dezvoltării, proiectul privind construcția portului de la Fetești va demara anul viitor. Portul va fi destinat ambarcațiunilor de mici dimensiuni, se va întinde pe o suprafață de un hectar și va avea deschidere atât la brațul Borcea, cât și la Dunăre.
Ideea construirii acestui port turistic le-a încolțit în minte edililor orașului încă din primăvara anului trecut. De la statutul de propunere, în timpul unei ședințe de consiliu local, proiectul a prins contur și pe hârtie, iar la începutul acestei luni Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului l-a declarat eligibil. „Ministerul Dezvoltării a validat proiectul nostru, iar în perioada următoare vom face demersurile necesare ca proiectul să prindă contur și în realitate. Mai e mult de muncă, dar suntem încrezători. Încercăm să atragem cât mai mulţi turişti şi oameni de afaceri şi sunt convins că portul este un proiect foarte atractiv, o adevărată provocare pentru oamenii de business din România“, spune Gheorghe Catrinoiu, primarul municipiului Fetești.
Autoritățile locale speră ca oraşul să aibă avantaje economice şi turistice de pe urma construirii portului, cum ar fi construcţia unor hoteluri, moteluri, restaurante, cafenele, înfiinţarea de firme de turism şi chiar showroom-uri pentru vânzarea de ambarcaţiuni. „Din punct de vedere economic şi turistic, trebuie să ne dezvoltăm cât mai repede şi să atragem cât mai mulţi investitori. Este păcat că un număr mare de turişti, în drumul lor spre mare, trec pe lângă Feteşti fără să vină la noi în municipiu“, spune primarul Catrinoiu.
Păreri împărțite
Cu toate că ideea construirii unui port turistic la Fetești se află pe buzele fiecărui consilier local, locuitorii municipiului situat pe malul Dunării s-au împărțit în două tabere privind necesitatea implementării acestui proiect. „Nu știu cât de ne