„Comunitarii" rebotezaţi acuză Prefectura de discriminare şi abuz în serviciu deoarece nu le-a validat regulamentul de funcţionare . În replică, prefectul Cosmin Păun susţine că Poliţia Locală s-a înfiinţat anapoda, în lipsa unei comisii locale de ordine publică.
Mocneşte un scandal de proporţii între Prefectură şi Poliţia Locală. Cei 300 de angajaţi au strâns semnături şi îl vor da în judecată pe prefectul Cosmin Păun deoarece refuză să valideze o hotărâre a Consiliului local care prevede acordarea normei de hrană, în cuantum de 720 de lei, poliţiştilor locali.
Revoltă !
Acuzaţia care i se aduce prefectului este de abuz în serviciu şi discriminare. Cristian Gâscă, directorul Poliţiei Locale, susţine că în alte oraşe s-a acordat norma de hrană.
„Acelaşi regulament s-a aplicat şi în alte municipii. Noi de ce să nu primim aceşti bani şi ceilalţi da? Avem acelaşi statut, responsabilităţi şi riscuri. Brăila ne-a cerut modelul de regulament în momentul în care a fost votată hotărârea de Consiliu Local. Ei primesc, noi nu. Este discriminare şi abuz în serviciu. Eu nu-mi doresc să intru în conflict cu Prefectura, dar trebuie să apăr drepturile angajaţilor", a declarat Gâscă.
"Poliţia Locală s-a înfiinţat anapoda!"
În şedinţa de Consiliu Local de aseară prefectul Cosmin Păun a criticat regulamentul Poliţiei Locale şi prevederea privind acordarea normei de hrană:
„Fiecare este liber să facă plângeri dacă consideră că s-au făcut abuzuri. Nu prefectul este cel care hotărăşte dacă poliţia locală primeşte sau nu norma de hrana. Legea stabileşte!".
Conform aceleaşi surse, la Galaţi, Poliţia Locală a fost înfiinţată anapoda: „Legea spune ca paşii anteriori transformării Poliţiei Locale trebuia făcuţi în Consiliul Local. Mai întâi trebuia înfiinţată o comisie formată din primar, consilieri locali, şeful structurii poliţiei comunit