Sezonul cald a debutat cu un număr mai mare de turişti în Durău. Primarul comunei Ceahlău vrea debarcader pe lac şi telescaun până la cabana Fântânele.
Staţiunea Durău a prins viaţă cu ajutorul liceenilor şi al elevilor de clasa a VIII-a, care-şi organizează banchetul în zona de munte. „Au venit elevi pentru petrecerea de sfârşit de liceu şi de la Ploieşti“, a spus recepţionera unui hotel de trei stele.
Vizită la Palatul Cnejilor
Durăul are avantajul de a fi cea mai importantă poartă de intrare în Parcul Naţional Ceahlău. O ascensiune până pe platoul superior al Ceahlăului poate fi făcută într-o singură zi, cu popasuri la cabanele Fântânele şi Dochia. Cei care au o condiţie fizică suficient de bună pot reveni la baza din Durău în aceeaşi zi. „Anul acesta avem mai mulţi vizitatori decât anul trecut. Avem cifrele definitive pentru luna aprilie, când s-a înregistrat un salt de la 1.051 la 1.341 de turişti. Cred că pentru luna mai situaţia va fi şi mai elocventă“, a precizat Constantin Andraş, şeful Direcţiei de Administrare a Parcului Naţional Ceahlău. Unul dintre locurile care merită să fie vizitate de cei care ajung la Durău este Palatul Cnejilor, aflat în localitatea Ceahlău.
„Săptămâna aceasta voi merge la Bucureşti cu un proiect de reabilitare atât a zidurilor palatului, pe care vrem să le aducem la forma iniţială, cât şi a bisericii de incintă“, a precizat primarul comunei Ceahlău, Constantin Şchiopu. Speranţele acestuia de creştere a interesului turiştilor pentru staţiunea Durău şi împrejurimi sunt legate şi de lacul de acumulare Izvorul Muntelui. „Am demarat, împreună cu Consiliul Judeţean, un proiect de promovare a turismului pe lacul de acumulare. În cadrul acestuia, în fiecare localitate se va construi câte un debarcader“, a încheiat Şchiopu.