Cititorii ziarului „Adevărul“ s-au pregătit pentru un weekend însorit cu volumul cel mai potrivit: „Preparate la grătar“, colecţie de sfaturi şi trucuri care vor face şi mai delicioasă carnea friptă deasupra cărbunilor încinşi.
Oltenii au mers în număr mare la chioşcurile de ziare, în această dimineaţă, pentru a-şi procura cel de-al treilea volum al colecţiei „Delicii în bucătărie“. La sediul Librăriei Adevărul din Craiova, cititorii au venit încă de la ora deschiderii, ca să se asigure că nu ratează noua apariţie, „Preparate la grătar“. Cartea s-a distribuit împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 14,99 lei. Profesorul Cristian Mazilu, de 39 de ani, şi-a cumpărat primele două volume din seria „Delicii în bucătărie“, iar astăzi şi-a întregit colecţia. „Sunt pasionat de gastronomie, bucătăria mea preferată fiind cea italiană. Am stat cinci ani în Italia şi ştiu să gătesc foarte bine toate specialităţile lor“, a precizat craioveanul.
Secretul frigăruilor
Cartea apărută astăzi este un veritabil manual pentru toţi cei pasionaţi de arta grătarului. De la preparate simple, ca friptură de vită sau file de peşte cu legume, până la reţete exotice, precum cea de frigărui din fructe de mare şi mămăligă - toate se regăsesc în cele 160 de pagini ale volumului „Preparate la grătar“. Ghidul prezintă şi tehnici de gătire a alimentelor în spuză sau pe ţepuşă. Ultima dintre ele, des folosită, are şi un secret pe care mulţi nu-l ştiu: frigarea trebuie înclinată astfel încât grăsimea să se scurgă pe carne, îmbogăţindu-i aroma. Acesta, dar şi multe alte trucuri pentru o masă reuşită le sunt oferite cititorilor ziarului „Adevărul“ în volumul apărut astăzi.