Daas, furnizor de echipamente pentru industria HoReCa si pentru retail, a avut o evolutie pozitiva din 2004, maximul fiind atins in 2008. Desi in 2009 compania a inregistrat o scadere de 30%, de anul trecut a intrat din nou pe crestere. Vezi planurile jucatorului si estimari legate de industriile in care activeaza.
Daniel Mocanu a terminat Facultatea de Autovehicule Rutiere in 1992. Printr-un coleg, a ajuns sa lucreze intr-o firma care facea, dupa cum spune el, "mai mult sau mai putin HoReCa". I-a placut domeniul, drept pentru care a hotarat sa ramana in aceeasi arie de activitate. Astazi, dupa 18 ani de existenta Daas pe piata locala, Mocanu spune ca daca ar fi sa o ia de la capat, ar alege acelasi drum.
"Poate as urma cursurile unei facultati cu profil de business, decat una in domeniul ingineriei. Insa as alege sa lucrez in aceeasi industrie in care activez in prezent", mentioneaza el.
Compania condusa de Daniel Mocanu a avut un trend ascendent. In patru ani, a ajuns de la afaceri de 6 milioane euro la 20 milioane.
Insa, odata cu venirea crizei, piata in care opereaza Daas a fost afectata, iar veniturile si profitabilitatea furnizorului de echipamente pentru HoReCa si retail au inceput sa coboare.
Directorul general al companiei «a simtit» pentru prima oara criza in septembrie 2008, la un targ de profil la Miami. La momentul respectiv, in Romania, parea ca totul duduie. "Am auzit americani – chelneri din baruri, ospatari din restaurante, manageri etc. – vorbind de planuri de restructurare, de ajutoare de 1.000 de miliarde de dolari acordate de guvern bancilor, de luarea unui al doilea job pentru a-si putea plati facturile."
Chiar daca a fost greu de crezut ca se poate intampla acelasi lucru si la noi, Mocanu a tinut cont de cele vazute si auzite in Statele Unite si s-a pregatit. Anul 2008 s-a inchis tot pe crestere, cu o c