Este unul dintre cei mai talentați pictori din Bărăgan. Iubeşte să reprezinte pe pânză elementele naturii, precum şi crâmpeie din realitatea cotidiană.
În momentul în care lasă din mână pensulele şi se îndepărtează de şevalet, Marian îşi lasă gândurile să îi fugă departe. Își amintește cum, treptat, din mâinile sale culorile au început să capete forme, să fie privite şi apreciate.
Toate aceste lucruri se petreceau cu mult timp înainte, în copilărie, când mergea să ia lecţii de desen la Palatul Copiilor din Ţăndărei. Talentul i-a fost descoperit de către profesorul şi pictorul ialomiţean Gheorghe Petre. „A fost cea mai interesantă perioadă din cariera mea. Eram la începuturi şi trebuia să lucrez mult pentru a putea deprinde arta desenului şi a picturii. Au fost şi momente dificile şi momente plăcute“, rememorează artistul plastic.
Predă artele plastice
În momentul în care nu este în atelierul de lucru, se află la catedră. Predă elevilor de la câteva şcoli generale din judeţ desenul. Profesia de cadru didactic este una care îi place foarte mult. „Mă simt foarte bine alături de copii. Încerc să lucrez cu ei foarte mult şi chiar să participăm la expoziţii“, spune dascălul.
Alături de tinerii pictori pe care i-a format a reuşit să organizeze mici expoziţii de artă chiar în incinta şcolilor. Picturile au fost frumos aşezate pe holurile fiecărei instituţii de învăţământ. De aproximativ 11 ani, cele mai reprezentative lucrări ale pictorului de la Ţăndărei sunt expuse, an de an, la Galeriile de Artă Arcadia din Slobozia. Operele de artă sunt incluse în cadrul expoziţiilor de grup ale tuturor pictorilor ialomiţeni. Aceleaşi lucrări au ajuns şi la Brăila, tot cu ocazia organizării de expoziţii de grup.
„Toate creaţiile mele de suflet au fost incluse în aceste expoziţii de grup. Este foarte frumos să vezi munca tuturor artiştilor admirată