Diferitele ingrediente din bucatarie fac mancarea mult mai interesanta, mai aromata si inlatura plictiseala papilelor gustative.
Unul dintre cele mai folosite ingrediente din bucataria romanilor este otetul. Nu multi stiu insa ca exista si alte tipuri de otet decat cel traditional, care poate fi folosit pentru a crea feluri de mancare mai speciale, chiar exotice. Iata cateva exemple, oferite de Parade.
Otet negru
Otetul negru are un usor gust de malt si poate fi adaugat peste sosurile din conserve sau pus in tigaie peste niste carne de pui sau vita. Pentru a gati crab, poti amesteca otet negru, ulei de susan si ghimbir tocat.
Otet de sampanie
Are gust floral si este bun pentru salate. Amesteca usturoi maruntit, o lingurita de mustar si o lingura de zahar intr-o cana de otet de sampanie. Apoi adauga treptat o cana de ulei de masline. Tine totul la frigider pentru minimum doua ore si ai un sos excelent pentru salata.
Otet din orez alb
Este usor si poate fi folosit in mod curent, dar mai cu seama pentru a marina alimente. Amesteca-l cu bucati de ananas, sos de soia si ulei si poti marina in el carne de pui, vita sau porc.
Otet merlot
Are un gust bogat, plin de savoare. Soteaza niste spanac intr-o tigaie cu putin unt si ceapa, adauga paste si apoi pune un strop din acest otet.
Otet aromatizat
Acesta va avea gusturi diferite, in functie de preferintele tale. Poate semana la gust cu rosiile, zmeura, busuiocul sau fructul pasiunii. In functie de alegere, il poti folosi combinat cu diverse alimente.
Diferitele ingrediente din bucatarie fac mancarea mult mai interesanta, mai aromata si inlatura plictiseala papilelor gustative.
Unul dintre cele mai folosite ingrediente din bucataria romanilor este otetul. Nu multi stiu ins