Când pofta de mâncare este tot mai mare, iar cura de slăbire este tot mai greu de ţinut, unele plante medicinale pot fi soluţia. Luate în asociere cu dieta recomandată de nutriţionist, ele pot asigura succesul programului de slăbit.
Specialiştii susţin că o cură de slăbire este mai eficientă dacă în paralel se administrează infuzii din plante precum: anghinare, garcinie, valeriană, muguri de pin, scorţişoară şi ardei iute.
Anghinarea intensifică arderile
Cunoscută mai ales pentru proprietăţile ei diuretice, anghinarea are şi efect de reglare a poftei de mâncare. În acelaşi timp, infuzia din frunzele plantei stimulează procesele digestive şi metabolismul, împiedicând depunerea grăsimilor. Ceaiul se prepară astfel: peste o lingură de frunze uscate se toarnă 500 ml de apă clocotită şi se lasă la infuzat cinci minute. După răcire, se strecoară lichidul. Prima cană se consumă dimineaţa, după micul dejun. Restul cantităţii de ceai se bea pe parcursul zilei. Specialiştii recomandă ca tratamentul cu anghinare să se facă progresiv, începând cu cinci-şase linguri în primele cinci-şase zile.
Garcinia taie apetitul pentru dulciuri
Planta este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru reglarea poftei de mâncare. Acidul hidroxicitric (HCA) din compoziţie scade treptat apetitul, prin inhibarea senzaţiei de foame de la nivelul creierului. De pe urma folosirii acestei plante au beneficii mai ales iubitorii de dulciuri, pentru că taie pofta de dulce. Extractul de garcinia nu are efecte secundare, nu creează dependenţă şi se administrează potrivit indicaţiilor fitoterapeutului.
Valeriana «calmează» foamea nervoasă
Pentru persoanele care se luptă cu tot felul de cure de slăbire fără succes, terapia cu valeriană poate fi o soluţie extraordinară. Este bine de ştiut că, pe lângă efectul calmant, valeriana taie