O parte a istoriei Făgăraşului a fost prezentată vineri, 27 mai, publicului larg. Însă nu a fost vorba de o lecţie deschisă ci de o expoziţie de documente şi imagini vechi cu oraşul nostru. Vernisajul expoziţiei „Făgăraşul în documente şi imagini“ a avut loc vineri, 27 mai, în prezentaţa a zeci de făgărăşeni. În plus, aceştia au participat şi la un simpozion naţional care a avut aceeaşi temă.
A fost zi de sărbătoare vineri, 27 mai, pentru angajaţii Muzeului „Valeriu Literat“. Vernisajul unei expoziţii importante dar şi un simpozion au adus la instituţia culturală zeci de oameni de cultură din Făgăraş şi nu numai. „Această expoziţie continuă seria de manifestări aniversare dedicate celor 720 de ani de atestare a Făgăraşului, 1291 – 2011. Este vorba de o expoziţie aniversară „Făgăraşul în documente şi imagini“, urmată apoi de un simpozion naţional pe aceeaşi temă. Această expoziţie prezintă foto – documente, multe dintre ele sunt realizate la Arhivele Naţionale, Direcţia Judeţeană Braşov, pentru că Muzeul Făgăraşului, din 1975 n-a mai deţinut documente“, a spus Gheorghe Dragotă, directorul muzeului „Valeriu Literat“.
Ce prezenţi la vernisaj au avut ocazia să vadă documente dar şi fotografii vechi . Este vorba de documente din evul mediu, în special diplome emise de princpii Transilvaniei, diplome care întăresc întâietatea sau înnobilarea unor oameni apropiaţi acestora. În plus, imaginile vechi cu Cetatea Făgăraşului dar şi alte monumente religioase precum bisericile Romano-catolică, Brâncovenească, Reformată şi Evanghelică au fost doar câteva aspecte prezentate în expozţia deschisă vineri. „Este vorba de Făgăraşul în magini şi documente, pentru că, din punct de vedere documentar, am vrut să reliefăm faptul că Făgăraşul a avut importanţa sa istorică, mai ales în perioada medievală, fiind de foarte multe ori capitala Transilva