USL şi-a prezentat vineri Programul economic “Un sistem fiscal stimulativ, echitabil şi predictibil”, care prevede menţinerea plafonului de 16% pentru veniturile salariale ce depăşesc 1600 de lei pe lună, în timp ce veniturile mai mici se impozitează diferenţiat, cu cote de 8-12%.
Pentru un venit salarial până la 800 de lei pe lună se aplică o cotă de 8%, pentru un venit între 800-1600 de lei pe lună se aplică o cotă de 12%, iar pentru venitul peste 1600 de lei – cota este de 16%, este soluţia USL dacă va veni la guvernare.
“După patru ani de guvernare USL, TVA va reveni la nivelul de 19%”, este promisiunea alianţei PSD-PNL-PC.
USL propune şi deduceri din impozit: jumătate din plata pentru pensia privată (pilonul III) şi asigurări private de sănătate, cu un plafon stabilit, introducerea unei suprataxări a tranzacţiilor speculative, alinierea la media europeană a redevenţelor încasate de stat ca urmare a concesionării activelor statului.
USL are în program şi înfiinţarea unui comitet parlamentar de monitorizare pentru creşterea transparenţei utilizării banilor publici, care va urmări toate contractele publice cu valoare mai mare de 100.000 de euro.
USL anunţă că va restructura ANAF, Garda Financiară, Vama şi va înfiinţa un consiliu de supraveghere şi audit, format din experţi internaţionali, pentru cele trei instituţii
USL vrea creşterea veniturilor impozabile ale contributorilor şi reducerea evaziunii fiscale prin stimularea utilizarea de tranzacţii electronice şi reducerea operaţiunilor cu numerar prin măsuri legislative. De asemenea, românilor li se promite crearea unui milion de locuri de muncă.
Programul economic al USL
USL şi-a prezentat vineri Programul economic “Un sistem fiscal stimulativ, echitabil şi predictibil”, care prevede menţinerea plafonului de 16% pentru veniturile salariale ce depăşesc 1600 de lei pe lun