La 20 de ani de la lansarea in Romania, sub numele initial Radio Delta, RFI Romania "a facut pionierat" in ceea ce priveste adaptarea la noile tehnologii digitale, spune Genevieve Goetzinger, director delegat al grupului RFI. Goetzinger vorbeste, intr-un interviu HotNews.ro, despre motivele care au facut ca statia din Romania a grupului RFI sa fie dezvoltata in continuare, despre investitiile dictate de evolutia digitalului, dar si despre atitudinea presei franceze in scandalul DSK.
Intrebare: In ultimii ani, redactiile in limba romana ale unor radiouri straine s-au inchis sau au fost restranse. In schimb, RFI a decis sa pastreze si sa dezvolte aceasta redactie. Care este motivul si care sint obiectivele pe termen mediu si lung?
Genevieve Goetzinger: Am facut aceasta alegere pentru ca este un radio care merge, un radio adevarat cu un aport adevarat in peisajul audiovizual roman, care merge bine in termeni de notorietate si in termeni de influenta.
A absolvit Universitatea de Drept din Paris II si CFJ. Si-a inceput cariera prin participarea la lansarea cotidianului "Paris ce soir", in 1984. Jurnalist la Reseau France Outre Mer intre 1985 si 1989, s-a alaturat Departamentului Politic al RFI in 1989, pe care l-a condus intre 1996 si 2001. Redactor-sef, editorialist si sef al Departamentului Politic intre 2001 si 2003, Genevieve Goetzinger a devenit editor general al RFI in limba franceza in 2003. Director adjunct si Director de redactie la France Inter din 2005, a revenit la RFI in 2006 ca Director General Adjunct de informatii si antene. Din iulie 2008 este Director Delegat RFI.
Carte de vizita Genevieve GoetzingerEste un radio care are o notoritate de 28%, enorm. Este un radio care conteaza pentru ca are lovituri de presa, aduce informatii, este un radio pe care liderii de opinie il asculta. Este un radio care se inscrie in obiecti