Serbarea „Pe urme de baladă", menţinută fără nicio întrerupere din 1970, este cea mai veche manifestare de acest gen din judeţul Buzău.
Serbarea folclorică „Pe urme de baladă" este, fără îndoială, evenimentul spiritual cel mai aşteptat de către locuitorii melegurilor din nordul judeţului şi are loc în fiecare sfârşit de primăvară, în ultima duminică a lunii mai.
Cele mai multe legende şi cântece haiduceşti din zonă sunt legate de locuri aflate pe culmile vârfului muntos Penteleu. Ele amintesc de fapte de vitejie ale oamenilor acestor meleaguri, cele mai cunoscute fiind cele despre haiducul Gherghelaş.
La petrecerea câmpenească, care va avea loc în comuna GuraTeghii, sunt invitaţi înterpreţi de seamă ai cântecului popular românesc: Cornelia şi Lupu Rednic, formaţia Nemuritorii, Mariana Ţigleanu, Alexandru Petcu, Ion Băicuş, Filofteia Drăghici, trupele Crăiţele, Sânzienele, Romaniţele şi mulţi alţii. Nu vor lipsi nici ansamblul Ciobănaşul din localitate şi nici ansamblul "Floare din câmpie", din localitatea Florica.
De asemenea, ansamblul Ciobănaşul va pune în scenă legenda lui Gheorghelaş, un vestit haiduc despre care se spune că a trăit în zonă şi făcea dreptate săracilor. Sărbătoarea de duminică va începe la ora 11.00 şi se va desfăşura în amfiteatrul natural din punctul Brânza, pe platoul din spatele Postului de Poliţie din comună.