De un an, Ovidiu Tender a început să investească pe continentul african. Ultima afacere: concesionarea a 50% din teritoriul Gambiei.
Criza l-a prins pe Ovidiu Tender nepregătit. Nu o spunem noi, ci chiar el. "În momentul în care a venit criza, eu făceam investiţii. N-am ştiut ce repercusiuni putea avea, deoarece, ca om de afaceri, nu am prins, practic, nicio criză mondială. Plus, se ştie, omul învaţă doar din propriile greşeli. Drept urmare, pot spune sincer că actuala criză m-a prins nepregătit", ne-a declarat Ovidiu Tender. Primul pas făcut pentru combaterea crizei de către omul de afaceri a fost limitarea investiţiilor în imobiliare şi în societăţile cele mai vulnerabile. Mai apoi, elaborarea unui nou plan de investiţii în acele afaceri care ar putea aduce profit.
Drept urmare, la sfatul lui Frank Timiş, naşul copiilor lui, omul de afaceri timişorean a pornit investiţiile pe continentul african, iar prima ţară vizată a fost Senegal. "Am avut norocul să-l întâlnesc pe ministrul de externe al Senegalului şi, la sfatul lui, am investit în această ţară. Până în prezent, am semnat în Senegal actele pentru concesionarea a patru perimetre de 10.000 kilometri pătraţi. Unul dintre ele este pentru explorarea şi exploatarea de metale grele, respectiv, titan şi zirconiu, un altul pentru aur, un al treilea pentru cupru, iar ultimul pentru metalele rare, adică staniu şi nichel. Suntem, de asemenea, în negocieri avansate pentru concesionarea a încă trei perimetre de 20.000 de kilometri pătraţi pentru fosfaţi. Mai suntem implicaţi în două perimetre, unde facem explorări pentru minerale lichide şi gazoase. Într-un dintre ele suntem asociaţi cu o companie a naşului băieţilor mei, Frank Timiş", spune Tender.
Afacerile lui Oviu Tender pe continentul african nu s-au rezumat numai la Senegal. Aşa că, a investit şi în ţara vecină, Gambia. Aici, concesionarea s-a făcu