Foto: Boris Horvat / AFP Stelele ecranului au fost “hrănite” anul acesta, la Cannes, de cel mai “înstelat” dintre “chefii Michelin”. Alain Ducasse şi-a “tocmit” o echipă pe cinste, din vedete una şi una, astfel că la un moment dat te întrebai: cine cui trebuie să ceară un autograf de şerveţelul de la masă?
Câţi dintre vilegiaturiştii lumii nu vor fi exclamând: “Şi eu am fost pe Promenade de la Croisette!”. În toate anotimpurile – dar mai ales din mai până în septembrie, când sezonul e în toi pe Coasta de Azur, sute de mii de turişti trec agale pe celebra arteră pietonală din Cannes, încercând să surprindă... urma vreunui pas celebru. Altminteri, în fiecare mai, când aici se ţine festivalul de film “Palme d’Or”, nu e loc să arunci un ac, pentru că pe “Croazetă” (iertată fie-mi românizarea forţată a numelui străzii) nu-şi mai află locul decât vedetele, celebrităţile lumii de celuloid. Ei, hai, să zicem că mai e loc pentru jurnalişti – de, fără ei de unde să aflăm noi, muritorii de rând, cancanurile acestei lumi poleite – şi mai e loc pentru bucătari – fiindcă şi VIP-urile mănâncă, nu-i aşa? Doar că... star de la star mănâncă! Strălucitoarele stele ale ecranului au fost hrănite anul acesta de cel mai “înstelat” dintre chefii planetei, însuşi Alain Ducasse, deţinătorul a nu mai puţin de 28 de stele Michelin. Împreună cu echipa sa, Ducasse (foto centru) a gătit mai mult de 350 de homari, peste 80 kg filet mignon de mânzat, 700 de flori de dovlecei şi aproape o tonă de diverse legume numai pentru mâncărurile care au fost servite la Gala de deschidere a festivalului, prezidată de actorul american Robert de Niro.
Aşi în bucătărie
Ultimul pahar de şampanie, la Gala de deschidere, s-a băut la 4 dimineaţa, iar a doua zi, la prânz, alte 100 de persoane erau invitate la masă. Grea muncă! Noroc că fes