Pâine cu coloranţi, legume exorbitant de scumpe şi stropite cu tot felul de substanţe toxice şi fructe care rezistă luni întregi ne ameninţă sănătatea. Pâine cu coloranţi, legume exorbitant de scumpe şi stropite cu tot felul de substanţe toxice şi fructe care rezistă luni întregi ne ameninţă sănătatea.
În faţa invaziei de dezvăluiri despre pericolele din mâncare, românii ajunşi în faţa raftului din magazin se întreabă: “Noi ce mai mâncăm?”.
Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. dr. Nicolae Hâncu, a făcut ieri dezvăluiri şocante despre conţinutul pâinii.
“Pâinea neagră eu nu o mai recomand la nimeni, pentru că este într-adevăr făcută cu coloranţi. (...) Toţi producătorii de pâine - şi eu am discutat cu câteva companii din Cluj-Napoca - pun mixturi şi amelioratori. Pâinea aceea foarte crescută, cu coaja tare, are amelioratori. Şi atunci nu am făcut nimic pentru sănătate”, a declarat medicul.
El spune că nici cei care îşi fac pâinea acasă nu sunt în afara pericolului, pentru că nici conţinutul făinii nu e verificat.
Comisia Europeană a cerut o anchetă, după ce mai multe studii efectuate asupra aspartamului (îndulcitor care se găseşte în băuturile “light”) au dovedit că acesta este dăunător. Conform specialiştilor, citaţi de cotidianul britanic Daily Mail, aspartamul provoacă avort şi diverse tipuri de cancer.
Ca şi cum preţurile lor n-arfi deja piperate, alimentele se vor scumpi mai mult în următoarea perioadă. Potrivit Federaţiei Agrostar, preţul acestor produse va fi majorat cu 3-5%, din cauza “condiţiilor meteo nefavorabile şi a contextului internaţional”.
Astfel, cartoful, una dintre legumele de bază de pe masa românului, se va scumpi iar, deşi în ultimele luni costul lui s-a dublat. Cu un preţ mai mare se vând şi roşiile, castraveţii, ceapa sau vinetele.
O epidemie de E.coli face victime